Întrebări frecvente

Mașina o puteți ridica conform comenzii plasate, la data și ora specificată de dvs. Pentru comenzi cu începere din ziua curentă, vă rugăm să ne contactați.

Mașina are o serie de avertizări înainte de a se descărca complet bateria. Mai întâi când autonomia scade sub 50 km, apoi sub 30 km se trece automat în modul eco, apoi sub 15 km se trece în modul țestoasă, viteza fiind serios limitată. Pentru a găsi ușor o stație de încărcare, îți recomandăm să folosești aplicația Plugshare, iar dacă ajungi cumva în situația limită de autonomie 15 km, te rugăm insistent să oprești mașina în cel mai apropiat punct și să contactezi echipa E-moove. În cazul în care bateria este complet descărcată, pe lângă situația dificilă ce pune în pericol securitatea deplasării tale și a celorlalți participanți la trafic, noi vom fi nevoiți să îți imputăm costuri suplimentare conform Grilei Tarifare.

Poți lăsa sau prelua mașina în următoarele parcări publice, care sunt mai aproape de tine: vezi harta aici

  • - Kaufland Barbu Văcărescu, lângă stațiile de încărcare
  • - Piața Victoriei, parcare publică supraterană din mijlocul intersecției
  • - Piața Constituției, parcarea publică din mijlocul intersecției
  • - Piața Revoluției, parcarea publică semnalată
  • - Piața Alba Iulia, în rond
  • - Piața Domenii, parcarea publică semnalată (str. Alexandru Constantinescu)
  • - Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) parcarea publică semnalată (bld. Aviatorilor)

Mașinile electrice se pot încărca prin:

  • - CCS, care este încărcarea rapidă, ce durează între 0,5-1,5 ore în funcție de modelul autovehiculului, autonomia existentă și puterea disponibilă a stației de încărcare
  • - Type 2, care este încărcarea lentă, cuprinsă între 1,5h și 9h în funcție de modelul autovehiculului, autonomia existentă și puterea disponibilă a stației de încărcare
  • - Type 2 la priză de 220V încărcarea durează de la 15 h la 45 h în funcție de modelul autovehiculului, autonomia existentă și puterea disponibilă la priza domestică.

Timpii de încărcare exprimați sunt aproximativi, diferă de la un model la altul de autovehicul, iar recomandarea producătorului este de a încărca autovehiculul între 20-80% din capacitatea bateriei. Fiecare tip de încarcare CCS, Type 2 sau Type2 de la priză domestică trebuie să fie urmat de verificarea că autovehiculul arată timpul de încărcare în bordul autovehiculului, altfel nu încarcă. Fiecare stație are de cele mai multe ori o aplicație, prin intermediul căreia porniți încărcarea. Aveți nevoie să vă faceți cont la anumiți furnizori de servicii pentru încărcare autovehicule electrice, în funcție de itinerariul dumneavoastră.

Prețul de încărcare poate varia forte mult de la un operator la altul, sau poate fi chiar gratuit uneori (unele magazine Kaufland, Lidl sau Ikea, etc.). Bateriile au și ele capacități diferite, de la un model de mașină la altul, acestea variind de la 20 kWh la 60 kWh. În România, prețul kWh la stațiile de încărcare variază între 1 și 2,5 lei/kWh. Reamintim că în oraș, consumul mediu ar trebui să se situeze în jurul valorii de 12-20 kWh la 100 km în funcție de modelul de mașină, stiul de condus și sezon.

Accidentele sunt evenimente neplăcute, dar care trebuiesc soluționate în primul rând legal și semnalate imediat către echipa e-moove.ro Dacă în urma accidentului nu sunt semnalate victime, atunci se poate degaja carosabilul și se poate trece la întocmirea constatării amiabile între părți. Găsiți aceste documente în torpedoul mașinii. Vă rugăm să vă asigurați că ambii șoferi au semnat documentul, că schița cuprinde toate datele acestora, și că schița este ușor de înțeles. Faceți poze clare după asigurarea de răspundere obligatorie RCA, talon de la celălalt autovehicul implicat in accident și Carte de Identitate si permis auto ale celuilalt șofer și faceți schimb de numere de telefon. Aceste documente fac parte, alaturi de declaratia dvs. din constatarea ce urmeaza a fi efectuată la biroul desemnat de către asigurator, în vederea emiterii notei de constatare ce permite repararea autovehicului. Fără aceste documente, autovehiculul nu poate fi reparat, iar costurile de reparație sunt puse în seama clientului, neputând fi folosită asigurarea autovehiculului. Asiguratorii pot solicita informații și documente suplimentare. În cazul în care părțile nu doresc să constate amiabil accidentul, atunci trebuie să vă deplasați la biroul de accidente ușoare la adresa str. Splaiul Unirii, nr. 311 (incinta Auto Cobălcescu) Sector 3 București (pentru accidentele de pe raza acestui județ). Programul este non-stop. Orice zgârietură, trebuie raportată imediat echipei e-moove.ro Pentru accidente cu victime, apelați imediat 112.

Din motive ce țin de daunalitate, ne rezervăm dreptul de a selecta clienții. Prima condiție este să aveți peste 25 de ani, iar vechimea permisului de conducere să fie de minim 2 ani, iar permisul să fie categoria B, emis în RO/U.E./U.K. Trebuie să citiți și să fiți de acord cu Termenii și condițiile noastre.

Livrăm mașini care sunt încărcate în proporție de cel puțin 50%. Ne așteptăm ca și tu să o lași așa cum ai găsit-o, adică cel puțin 50% încărcată.

Da, toate mașinile noastre pot parca gratuit în parcările supraterane administrate de Primăria București, conform stickerului din dreapta sus a parbrizului.

Autonomiile mașinilor diferă în funcție de model și de stilul de condus. Le exprimăm pe fiecare parte în pagina de selectare, conform ciclului WLTP, în funcție de sezon. Mașinile electrice ale flotei noastre, au autonomii cuprinse între 180 km și 550 km.

Pentru a găsi rapid și aproape o stație de încărcare, recomandăm folosirea aplicației Plugshare. Stațiile rapide CCS sunt semnalate cu portocaliu pe hartă, iar cele lente Type 2 cu verde. După identificarea stației, încărcarea se face respectând instrucțiunile fiecărui operator. Cele mai folosite aplicații pentru încărcarea autovehiculelor electrice sunt: e-charge, carge, plugpoint, polyfazer, juicepass, evconnect, eldrive, elmotion, molplugee, eondrive, nextcharge etc. Poți încărca și de la unele stații Kaufland, Lidl, Dedeman fără aplicație, dar cu o verificare în prealabil în Plugshare dacă stația respectivă are nota 10. Dacă are o notă mai mică, este posibil ca unul sau mai mulți conectori să nu funcționeze.

Scuze, nu. Ne plac animalele de companie și știm că și ție, dar pentru a ne menține mașinile în stare optimă, a trebuit să luăm decizia de a spune nu animalelor de companie.